Өрік тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептірілген өрік - 200 г, су - 800 г, қант - 300 г. Өрік - 100-150 г, картоп ұны - 10 г, кілегей - 130 г, қант - 50 г Бірінші әдіс Кептірілген өріктерді сұрыптап, бөгде қоспаларды алып тастаңыз, шайыңыз, кастрюльге салыңыз және суық сумен жабыңыз. 2-3 сағаттан кейін, өрік ісінген кезде, оларды суланған суға салып пісіріңіз. Пісіру кезінде ыдыстарды қақпақпен жабу керек. Пісірілген өріктерді жиі електен сүртіңіз, кастрюльге немесе терең кастрюльге салыңыз, қант қосыңыз және шпатламен араластыра отырып, тұздық күйіп кетпес үшін баяу отта қайнатыңыз. Тұздық салқын немесе ыстық күйінде беріледі. Тұздық пудингтер, кремдер, тік және жармалармен бірге беріледі. Екінші әдіс Кептірілген өріктерді жуып, бірнеше сағат бойы суға салып, сол суда пісіріңіз. Пюре, картоп ұнымен араластырыңыз, дәміне қарай қант пен кілегей қосыңыз, қайнатыңыз.