Толтырылған жаңа саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды (1-1,2 кг) тазалаңыз және аяқтарын кесіңіз. Пиязды (3 бас) және аяқтарын ұсақтап турап, аздап су мен 1 шымшым тұз қосып, сары майға (60 г) қайнатыңыз. Жұмсақ болғанша қайнатыңыз, оттан алыңыз және туралған қызанақпен (3-4 дана) және 1 тік жұмыртқамен араластырыңыз. Туралған ірімшікті (100 г), туралған ақжелкенді (дәміне қарай), ұнтақталған қара бұрыш пен тұзды (дәміне қарай) енгізіңіз. Әрбір саңырауқұлаққа аздап еріген сары май құйып, дайын массаны қосыңыз. Саңырауқұлақтарды майланған ыдысқа салыңыз, 2-3 ас қасық құйыңыз. қасық су құйып, орташа қыздырылған пешке салыңыз. 3-5 минуттан кейін еріген сары майды (60 г) құйып, 3-5 минутқа дейін пісіріңіз. 3 жұмыртқаны сүтпен шайқаңыз, дайын саңырауқұлақтарды құйыңыз және қызарғанша пісіріңіз.