Бұқтырылған устрица саңырауқұлағы.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа саңырауқұлақтарды қайнаған суға құйыңыз, текшелерге кесіңіз, кастрюльге салыңыз. Пиязды жарты сақинаға турап, сары майға қуырып, устрица саңырауқұлағымен араластырып, аздап су құйып, қара бұрыш сеуіп, 30-35 минут қайнатыңыз. Қаймақпен дәмдеңіз және тағы 5-7 минут қайнатыңыз. Жақсырақ, үгітілген ірімшікпен, жұмыртқаның сарысымен және майдалап туралған аскөкпен араластырылған қаймақпен дәмдеңіз (қосымша бұқтырусыз). 500 г саңырауқұлақтар үшін 1-2 пияз, 30 г сары май, 1 сарысы, 100-150 г қаймақ, тұз, қара бұрыш, дәміне қарай аскөк.