Ақ тұздық қосылған картоп (неміс рецепті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Аршылған және тілімдерге кесілген картопты (1 кг) салқын суы бар ыдысқа салып, баяу қайнатыңыз. Сәбіз (3-4 дана) және балдыркөк (1 тамыр) сары маймен құтқарыңыз (30 г). Дәміне қарай картоп, ұнтақталған қара бұрыш, лимон шырыны мен шарап қосыңыз. Ұнды сары маймен (30 г) құтқарыңыз және картоп сорпасымен сұйылтыңыз. Тұрақты араластыра отырып, жоғары отта қайнатыңыз, баяу отта қайта реттеңіз және 3-4 жұмыртқаның сарысымен дәмдеңіз. Алынған тұздықты картоптың үстіне құйып, баяу отта 5-6 минут ұстаңыз. Үстелге қойғанға дейін қақпақтарды шешуге болмайды.