Мазурка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 5 жұмыртқа, 175 г қант ұнтағы, 1 ас қасық. л лимон қабығы, 250 г фундук, 1/4 л кілегей, 2 ас қасық. л ром, пісіру парағын майлауға арналған май. Дайындау тәсілі. Жұмыртқаның сарысын қантпен бірге кілегейлі масса пайда болғанға дейін шайқаңыз. Бұл массаға біртіндеп лимон шырынын, қабығын, ұсақ ұнтақталған жаңғақтарды қосыңыз. Енді ақуызды шайқаңыз және оны сарысы қоспасымен біріктіріңіз. Бұл массаны қалыпқа салыңыз да, 50 минут пісіруге қойыңыз. Торт қалыптың бүйірлерінен артта қала бастағанда дайын болады, бірақ оны шығаруға асықпаңыз, оны ыстық пеште тағы 15 минут қоя тұрыңыз. Тортты суытыңыз, осы уақытта кремді қант пен роммен бірге шайқаңыз. Торттың жоғарғы жағын кілегеймен безендіріңіз.