Жаңғақ қосылған сүзбе пудингі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пудинг формасын ішіне сары маймен майлаңыз, түйіршіктелген қант себіңіз және сүзбе массасымен толтырыңыз. Пішінді 3/4 толтырып, қақпағын жауып, су моншасына қойыңыз (су қалыптың биіктігінен 0,5-ке дейін ғана жетуі керек). Табаның түбіне қалың қағазды немесе екі еселенген дәкені салыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз және пудингті шамамен бір сағат бойы пісіріңіз, ол қайнаған кезде аздап су құйыңыз. Көтерілген және шетінен сәл артта қалған сүзбе массасының біркелкі серпімділігі пудингтің дайын екендігінің белгісі болып табылады. Дайын пудингті табадан табаққа салыңыз да, жеміс сиропымен немесе қаймақпен ыстық күйінде беріңіз. 500 г сүзбе үшін - 5 жұмыртқа, 0,5 кесе қант, 4 ас қасық крекер, 100 г мейіз, 50 г жаңғақ немесе бадам, лимон немесе апельсин қабығы және 3 ас қасық май. Ұнтақталған крекерді електен өткізіп алыңыз. Жаңғақтарды (немесе қайнаған суға күйдірілген және қабығынан тазартылған бадамды) ұсақтап тураңыз, пеште ашық қоңыр түске дейін қуырыңыз және 2 ас қасық қант қосылған ерітіндіде ұнтақтаңыз. Мейізді бұтақтардан тазалап, жылы сумен шайыңыз. Електен өткізілген сүзбеге қант, 3 ас қасық еріген сары май, жұмыртқаның сарысы, 0,5 шай қасық тұз, лимон қабығын қосып, ағаш шпатламен жақсылап шайқаңыз. Содан кейін сүзбе массасын ұсақталған нан үгіндісімен, жаңғақтармен, мейізбен араластырыңыз, содан кейін қалың көбікке шайқалған жұмыртқаның ағын араластырыңыз