Көкнәр тұқымы бар струдельдер.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2,5 кесе жылы су, 2-3 орама (8,4-12,6 г) ашытқы және 3 кесе ұнды араластырыңыз, қамырды көтеріңіз. Қамырды, тұзды шайқаңыз, 1/4 кесе күнбағыс майын құйыңыз, 1/2 фунт (200 г) қант пен 1 қасық балмен араластырыңыз. Аздап ащы бадам ұнтағы мен ұн қосыңыз, қалың қамыр илеңіз. 2 кесе көкнәрді қайнаған суға қайнатыңыз, сығыңыз, 1 қасық қант пен 1 қасық бал қосылған ерітіндіде ұнтақтаңыз, 1 сағатқа қалдырыңыз, аздап ащы бадам ұнтағын қосыңыз. Қамыр көтерілгенде, жіңішке етіп жайып, ұзын жолақтарға кесіңіз, шеңберлерді кесіңіз, көкнәр тұқымымен майлаңыз және түтіктерге ораңыз. Содан кейін өсімдік майы мен ұн қосылған параққа бүктеп, бал мен сумен майлап, көкнәр тұқымы мен тәтті бадам ұнтағын себіңіз, пешке 45 минутқа қойыңыз. Бір струдельге барлығы 3 фунт (1,2 кг) ұн қажет болады.