Картоп жатыңыз. (украин тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 6-7 дана. ашытылған қырыққабат - 1,5 кесе жұмыртқа - 4 дана. пияз - 6 дана. шошқа майы - 100 г. ұн. қаймақ. Картопты аршып, пісіріп, төбесін сүртіңіз. Пюре сәл салқындаған кезде оған шикі жұмыртқаны ұрып, араластырыңыз. Ашытылған қырыққабатты аздап сығып, ірі кесектерін турап, бұқтыруға қоямыз. Кішкене текшелерге майдалап туралған шошқа майына пиязды қуырып, бұқтырудың соңына қарай қытырлақ, пияз мен қырыққабатты араластырыңыз.
Сипаттамасы Пісіру парағын шошқа майымен майлаңыз. Аздап ұн немесе ұнтақталған крекер қосып, картоп массасының жартысын салыңыз, тегістеңіз. Қырыққабатты картоп қабатына біркелкі қабатқа салыңыз, бұқтырылған кезде пайда болған артық шырынды сүзіп, үстіне картоп пюресі жабыңыз. Қабаттардың шеттерін біріктіріп, үстіңгі жағын жұмыртқамен майлап, пеште пісіріңіз. Қаймақпен бөліктерге бөліп, ыстық күйінде төсекке қызмет етіңіз.