Түсті қырыққабат пен сүзбе кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер түсті қырыққабат 200 г, майлы сүзбе 100 г, жұмыртқа 2, үгітілген ірімшік 1/2 кесе, сары май 20 г, дәміне қарай тұз, қаймақ 1/2 кесе.
Сипаттамасы Түсті қырыққабатты қайнатыңыз және гүл шоғырына бөліңіз. Содан кейін майдалап тураңыз, ыдысқа салыңыз, ірімшік, жұмыртқа, сүзбе, тұз қосып, біртекті консистенцияға жеткенше жақсылап шайқаңыз. Массаны біркелкі қабатқа майланған қалыпқа салыңыз да, алдын ала қыздырылған пеште 20-25 минут пісіріңіз. Кәстрөлді ыстық күйінде беріңіз, қаймақты бөлек-бөлек беруге болады.