Жаңғақтар мен мейіз қосылған бауырсақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3 кесе ұн, 1 жұмыртқа, 200 г маргарин, 100 г сүт, 30 г ашытқы, 2 ас қасық. қасық қант, 100 г мейіз, 1 стакан жаңғақ дәндері. Ашытқыны жылы сүтте сұйылтамыз. Біз оны жылы жерге қойдық. Маргаринді су моншасында ерітеміз. Содан кейін маргаринге шамамен 3 кесе ұн қосамыз (бәрі ұнға байланысты, кейде одан да көп қажет болады), жұмыртқа, сұйылтылған ашытқы, 2 ас қасық қант. Даршын қосуға болады. Мұның бәрі жақсылап араластырылады - иленеді, содан кейін - тоңазытқышта 2 сағатқа (бірақ мұздатқышта емес). Мейізді ыстық суға аз уақыт салып қоямыз. 1 кесе жаңғақ дәндерін аздап қуырамыз. Мейіз бен жаңғақ ет тартқыштан өткізіледі. Біртекті массаға дейін араластырамыз. Содан кейін - қамырды 2-3 шарға бөлеміз, оның ішінен шеңберді айналдырамыз, оны 8 бөлікке бөлеміз, толтыруды кең ұшына қоямыз, ораммен айналдырамыз. Бір жағын қант қосылған даршынға батырып, жылы жапырақтың үстіне қоямыз. Ештеңені майлаудың немесе себудің қажеті жоқ, қамыр майлы, бәрі жақсы жойылады, тіпті одан да жақсы жейді. Даршынды кім жақсы көрмейді - бауырсақтарды үстіне шайқалған жұмыртқамен майлап, қант ұнтағына себуге болады.