Балмұздақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кәстрөлге бір литр жаңа сүтті құйыңыз. Сүттің күйіп кетуіне жол бермеу үшін алдымен кастрюльді салқын сумен шайыңыз. 100 г сары майды салыңыз. Сүт қайнап жатқанда, қалған тағамдарды дайындаңыз. Бір литрлік банкаға 2 кесе қант, бір шай қасық крахмал құйып, 5 жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Қасықпен араластырып, табадан 3-4 ас қасық сүт қосыңыз. Құмыраны қақпақпен жауып, шайқаңыз, сонда банканың мазмұны жылжымалы, сұйық қаймақ тығыздығына, массаға айналады. Егер бар болса, оны қайтадан миксермен жақсылап шайқауға болады. Сүт қайнаған кезде қант-жұмыртқа қоспасын құйыңыз. Үздіксіз араластыра отырып, сүтті қайтадан қайнатыңыз. Бір шымшым даршын, ваниль немесе бір шай қасық лимон немесе апельсин қабығын қосуға болады. Немесе қантты бір ас қасықта ашық қоңыр түске дейін ерітіп, сүтке батыруға болады. Қоспаны оттан шығарып, суық суы бар ыдысқа салыңыз. Қоспа жылы шайдың температурасына дейін салқындауы керек. Мұздатқышта орын босатыңыз және реттегішті максималды суыққа бұраңыз. (мен ең көп таралған тоңазытқыштар туралы айтып отырмын.) Жақсырақ жаңа полиэтилен пакетін дайындаңыз - оның ішінде бір тесік болмауы керек. Сөмкені үрлеп, оған кастрөлдің ішіндегісін құйыңыз, сөмкенің жоғарғы жағын киім ілгішпен бекітіп, мұздатқышқа тегіс етіп салыңыз. Бір сағаттан кейін қоспаның екі қабатқа - қатты астыңғы және сұйық үстіңгі қабатқа анық бөлінгенін көресіз. Сөмкені сұйық қабатын төмен қаратып, мұздатылғанша күтіңіз. Содан кейін пакетке бір лимон шырынын немесе сұйылтылған лимон қышқылын құйыңыз. Сөмкені сүлгімен орап, оның ішіндегісін тегіс болғанша жақсылап езіңіз. Балмұздақ дайын.