Қамырға қуырылған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 450 г. жаңа піскен жемістер. Банандарды, ананастарды, алмаларды, алмұрттарды тілімдерге кесіңіз. Кішкентай жемістерді немесе құлпынай сияқты жидектерді тұтастай қуыруға болады. 200 ж. ұн 1 ас қасық.л. құрғақ сүт (міндетті емес) 0,5 шай қасық. наубайшы ұнтағы немесе сода (міндетті емес) 300 мл. жылы сүт даршын Барлық серіктестерді араластырыңыз және жемісті орап алатындай қалың қамырды шайқаңыз. Қамырға бір уыс жеміс салыңыз, араластырыңыз, сонда әрбір бөлік қамырмен толығымен жабылады. Тазартылған майды төмен кастрюльде орташа отта қыздырыңыз. Сары май, егер оған түскен қамырдың тамшысы көпіршіктеніп, бірден бетіне көтерілсе, дайын болады. Қамырдан жеміс кесектерін алыңыз да, оларды ыстық майға абайлап батырыңыз. Олар қызарғанша және қытырлақ болғанша 3-4 минут қуырыңыз. Саңылаулы қасықпен алыңыз да, дуршлагқа салыңыз май шыны. Қант ұнтағын себіңіз.