Ірімшік тұшпарасы бар қаймақтағы бөдене
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 20 бөдене, 200 г. қуыруға арналған май, 3 ас қасық ұн, 500 г. қаймақ. Тұшпара үшін:250 г ірімшік, 100 г жарма, 4 жұмыртқа. Тазартылған, іші тазартылған және жақсылап жуылған бөденелерді тұздап, табаға маймен қуырып, жан-жағынан жақсылап қызартыңыз. Кәстрөлге салыңыз, сорпаны құйыңыз және баяу отта толық дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бөденелер қуырылған табаға ұн, тұз қосып, қуырудан қалған маймен жақсылап араластырыңыз, 2 кесе сорпаны құйыңыз, қоспаны қоюланғанша қайнатыңыз, қаймақпен араластырыңыз, дәміне қарай тұз қосып, бұқтырылған бөдененің үстіне осы тұздықты құйыңыз. . Қайнатуға жол бермей, бумен пісірілгенге дейін ұстаңыз. Гарнирге ірімшік тұшпарасын беріңіз. Тұшпара дайындау: сарысын сүртіңіз, үгітілген ірімшік пен жарма, тұзбен араластырыңыз, 2 - 3 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін шайқалған ақуыздармен араластырыңыз және массаны ролик пішініне келтіріп, дымқыл майлыққа салыңыз. Майлыққа мықтап орап, ұштарын мықтап байлап, шетін жіппен бекітіп, орамды қайнаған тұзды суға салыңыз. Орам қалқып шыққанда, майлықты жайып, оны абайлап алыңыз. Орамды дөңгелек кесектерге кесіңіз, бөдене ыдысының айналасына орналастырыңыз және тұздықтың үстіне құйыңыз.