Сиыр етінің құйрық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр етінің құйрығы - 110 г, тартуға арналған ет - 30 г, тартуға арналған жұмыртқа (ақуыз) - 1/5 дана., шошқа майы немесе май - 10 г, сәбіз - 40 г, репа - 50 г, ақжелкен - 10 г, пияз - 25 г, шарап - 15 г, картоп крахмалы - 5 г, майоран - 0,1 г, шафран - 0,1 г, розмарин - 0,1 г, насыбайгүл - 0,1 г. Ірі қара малдың құйрығын кесіңіз буындар бойымен қайнаған суға 3 минут салып, суық сумен шайыңыз. Құйрықтардың бөліктерін майдалап туралған сәбіз, ақжелкен мен пиязбен бірге шошқа майы бар кастрюльге қуырыңыз. Қуырылған құйрықтарды ыстық сумен немесе сорпамен жауып, баяу отта 3-4 сағат қайнатыңыз. Шарапты (Мадейра) маржорам, шафран, розмарин, насыбайгүлмен бөлек қайнатыңыз және сүзіңіз. Гарнир үшін сорпада сәбіз мен шалқанды қайнатыңыз. жаңғақтар түрінде өңделген. Дайын сорпаны жеңілдетіңіз, одан майды алып тастаңыз, кенеп немесе електен өткізіп алыңыз, сүзілген шарапты қосып, дәміне қарай тұз бен картоп крахмалымен дәмдеңіз. Өгіз құйрықтарында етті сүйектен бөліп алыңыз. Қызмет көрсету кезінде құйрық еті мен көкөністердің гарнирін табаққа салыңыз да, сүзілген сорпаны құйыңыз. Құйрық сорпасы жеткілікті күшті болуы керек (Концентрацияланған).