Қырыққабат көшеттерінен алынған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабат көшеттері мен картоп - әрқайсысы 100 г, сәбіз және пияз - әрқайсысы 20 г, ақжелкен - 5 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер. Тамырлар мен пиязды тілімдерге немесе текшелерге кесіп, майға құтқарыңыз. Сұрыпталған және жуылған қырыққабат көшеттерін көлденеңінен 2-3 бөлікке кесіңіз. Ащы дәмді кетіру үшін көшеттерді 1-2 минут қайнаған суға салып, суды ағызу үшін елекке тастаңыз. Қайнаған сорпаға немесе суға қырыққабат көшеттерін, туралған картопты, туралған тамырларды салып, 25-30 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын ақ тұздықты қосыңыз. Қырыққабат сорпасына ұзындығы 2-2,5 см кесектерге кесілген аздап сақталған жасыл пиязды салуға болады. Қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз.