Нағыз ет сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг сиыр еті (жаңа піскен), жарты тауық еті, 6 сәбіз, үлкен пияз, 3 қалампыр (дәмдеуіш), тұтас сарымсақ, тұз, бұрыш бұршағы.
Сипаттамасы Кәстрөлге сиыр етінің үлкен кесектерін, оның үстіне тауық етінің бөліктерін (мүмкіндігінше басы мен аяқтарын) біркелкі салып, үстіне суық су құйып, көбікті үздіксіз алып тастап, қайнатыңыз. Тұтас сәбізді, пиязды және сарымсақты, бұрышты қосыңыз (лавр жапырағын қолдануға болады). Баяу отта 3 сағат пісіріңіз. Сорпа дайын болған кезде дәке арқылы сүзіп алыңыз, көкөністерді тастаңыз, етті өз қалауыңыз бойынша қолданыңыз.