Француз асханасынан алынған жаңғақ орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 6 жұмыртқа, 3/4 кесе қант, 1 ас қасық. л қопсытқыш, 1 1/2 кесе туралған жаңғақ, 1 шай қасық ваниль, қант. ұнтақ, 2 стакан кілегей, 2 ас қасық. коньяк қасықтары 30х40 мөлшеріндегі пісіру парағын сары маймен майлап, оған майланған пергамент қағазын (калька қағазын) салыңыз. Жұмыртқаның сарысын қантпен жұмыртқа массасы ағарғанша және көлемі шамамен 3 есе көбейгенше сүртіңіз. Жаңғақтарды қопсытқышпен себіңіз, араластырыңыз және ванильді қантпен бірге жұмыртқа массасына құйыңыз. Жұмыртқаның ағын ауа көбігін қалыптастыру үшін шайқаңыз (бірақ құрғақ емес) және жұмыртқа-жаңғақ массасымен араластырыңыз.
Сипаттамасы Қоспаны пісіру парағына құйыңыз және тегістеңіз. Алдын ала жақсы қыздырылған пешке (180) шамамен 15 минутқа қойыңыз. ШАМАДАН ТЫС ӘСЕР ЕТУГЕ БОЛМАЙДЫ. Тұмшапештен алыңыз, дымқыл сүлгімен жабыңыз және толығымен суытыңыз. Үстелге бәліштен сәл үлкенірек таза пергамент парағын жайып, үстіне ұнтақ себіңіз. Тортты шайқаңыз және пісіру парағында жайылған пергаментті абайлап бөліңіз. Кремді шайқаңыз, коньяк қосыңыз. Пирогтың бетін кілегеймен жабыңыз және пергамент көмегімен шеттерін көтеріп, орамға айналдырыңыз. Кездейсоқ пайда болған жарықтар кілегеймен толтырылады.