"Мамық" ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қарақұмық жармасы 2 кесе, жұмыртқа 2, сүт 4 кесе, сары май 30-40 г, таңу үшін: кілегей 2 кесе, қант 3 ас қасық, шикі жұмыртқаның сарысы 5, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қарақұмық жармасын 2 шикі жұмыртқамен сүртіңіз, пісіру парағына жайыңыз және пеште құрғатыңыз. Тұздалған сүтке ұнтақталған ботқаны пісіріп, сары май қосып, суыған соң оны електен ыдысқа сүртіңіз. Таңғышты дайындаңыз: қаймақты қантпен қайнатыңыз. Сарысын шайқаңыз, оларды салқындатылған кілегеймен араластырыңыз, отқа қойыңыз және қоюланғанша қыздырыңыз (араластырыңыз). Ботқаны табақтарға салыңыз да, қызмет етер алдында таңғышты құйыңыз.