"Мамық" ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
қарақұмық жармасы 2 кесе
жұмыртқа 2
сүт 4 кесе
сары май 30-40 г
таңу үшін: кілегей 2 кесе
қант 3 ас қасық
шикі жұмыртқаның сарысы 5
дәміне қарай тұз.
жұмыртқа 2
сүт 4 кесе
сары май 30-40 г
таңу үшін: кілегей 2 кесе
қант 3 ас қасық
шикі жұмыртқаның сарысы 5
дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қарақұмық жармасын 2 шикі жұмыртқамен сүртіңіз, пісіру парағына жайыңыз және пеште құрғатыңыз. Тұздалған сүтке ұнтақталған ботқаны пісіріп, сары май қосып, суыған соң оны електен ыдысқа сүртіңіз. Таңғышты дайындаңыз: қаймақты қантпен қайнатыңыз. Сарысын шайқаңыз, оларды салқындатылған кілегеймен араластырыңыз, отқа қойыңыз және қоюланғанша қыздырыңыз (араластырыңыз). Ботқаны табақтарға салыңыз да, қызмет етер алдында таңғышты құйыңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить "Мамық" ботқасы пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся қарақұмық жармасы 2 кесе, жұмыртқа 2, сүт 4 кесе, сары май 30-40 г, таңу үшін: кілегей 2 кесе, қант 3 ас қасық, шикі жұмыртқаның сарысы 5, дәміне қарай тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz