Асқабақ - асқабақ қосылған тары ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кесе тары, 0,5 кг асқабақ, 3 кесе сүт, 1/2 шай қасық тұз, дәміне қарай май.
Сипаттамасы Таруды алдымен жылы, ал соңғы рет ыстық арақпен бірнеше рет шайыңыз, әйтпесе жарма ащы болуы мүмкін. Асқабақтың қабығы мен тұқымын аршып, ұсақтап турап, ыстық сүтке, тұзға салып, қайнатыңыз. Содан кейін тары қосып, баяу отта 30-40 минут қайнатыңыз. Қоюланған ботқаны қақпақпен мықтап жауып, жылыту үшін пешке салыңыз. Дәл осы мақсатта ботқасы бар ыдыстарды қалың қағазға немесе шүберекке орап, үстіне жастықпен жабуға болады. Ботқаны сары маймен бірге ұсыныңыз.