Қырғыз тіліндегі бешбармақ (тағамдары: қырғыз)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг қой немесе жылқы еті, 1,5 кесе бидай ұны, 1 жұмыртқа, 2-3 пияз, ұнтақталған қызыл және қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қойды немесе жылқы етін бір бөлікке аздап суға қайнатыңыз, пісірудің соңына қарай тұз бен қызыл бұрыш қосыңыз. Дайын етті ені 0,5 см және ұзындығы 5 см тілімдерге кесіңіз.Қамырды кеспе сияқты илеңіз, жұқалап жайып, үлкен төртбұрыштарға немесе тіктөртбұрыштарға кесіңіз, оларды сорпаға қайнатыңыз, дуршлагқа салып, содан кейін дайындалған етпен біріктіріңіз. және сақиналарға кесілген пияз, майлы сорпада бұқтырылған, тұз, ұнтақталған қара бұрыш қосыңыз. Сорпаны бөлек қызмет етіңіз.