Ет қосылған картоп крокеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 400, жұмыртқа 1/2 дана., шошқа еті 90, пияз 40, еріген сары май 20, бидай ұны 10, крекер 20, қаймақ 25, тұз.
Сипаттамасы Шикі картопты үккіштен өткізіп, сығып, шикі жұмыртқамен біріктіреді. Массаны тұздайды және илейді. Одан жасалған шарлар шикі шошқа етімен толтырылады, ет тартқыштан тұз, бұрыш және қуырылған пияз қосылған. Крокеттер ұнға пісіріледі, жұмыртқаға суланады, нан үгінділеріне оралады, қуырылады, қуырылған табаға салынады, үстіне май құйылады және бұқтырылады. Қаймақпен ыстық күйінде беріледі.