1 кг көкжидекке арналған көкжидек пюресі - 150 - 200 г қант
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен жидектерді жақсылап жуып, жақсылап құрғатыңыз. Кептіруден кейін жидектерді шырын шыққанша қақпақпен жабылған кастрюльге жылытыңыз және оны електен сүртіңіз немесе ет тартқыштан өткізіңіз. Алынған массаны қантпен 70С температурада қант толығымен ерігенше араластырыңыз. Ыстық күйінде банкаларға құйып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар - 7 минут, литрлік банкалар - 10 минут, екі, үш литрлік банкалар - 20 минут.