Таңқурай шәрбаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг таңқурай шырыны, 1 кг қант.
Сипаттамасы Жидектерді езіп, аздап қантпен араластырыңыз (1 кг таңқурай үшін 200 г қант) және бір тәулікке салқын жерге қойыңыз. Осыдан кейін, шырынды сығып алыңыз, сығымдарға аз мөлшерде су құйыңыз, шырынды қайтадан сығып, оны алғашқы сығылған шырынмен араластырыңыз. 2-4 сағат тұруға рұқсат етіңіз, шөгіндіден тазартыңыз және сүзіңіз. Қыздыру кезінде олардағы қантты ерітіп, қайнатыңыз да, дереу ыдысқа құйып, тығындаңыз.