Маринадталған жас жүгері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 10 литр 9% сірке суы үшін 10 литр су, 30 г лавр жапырағы, 150 - 200 г тұз Өте жас, піспеген құлақтар жасыл қабықшалар мен жіптерден тазартылып, мөлшеріне қарай сұрыпталады. Құлақтарда ұсақ дәндер болуы керек (Диаметрі 2 - 3 мм-ден аспауы керек), ал покердің діңдері пышақпен оңай кесіледі. Құлақтар сұрыпталады: жарты литрлік банкаларда консервілеу үшін ұзындығы 7 - 8 см және литрлік банкаларда 10 - 11 см. Жуылған құлақтарды 10 - 15 минут қайнатады. және сумен салқындатылады. Сірке суы банкаларға құйылады, дәмдеуіштер мен шөптер салынады, дайындалған жүгері масақтары (Тігінен орналастырылады), тұз бен қанттың ыстық ерітіндісімен құйылады. Маринадтың рецепті, қыздыру режимі және одан кейінгі операциялар "Маринадталған гүлді қырыққабат" консервілерімен бірдей. Жүгеріні бір литрлік банкаға тұтыну 500 - 600 г құрайды.