Етке арналған мүкжидек соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1,5 кг жаңа мүкжидек, 0,5 л майдалап туралған пияз, 1,0 кг қант, 0,5 л сірке суы, 1 ас қасық. қасық тұз, 1 ас қасық. қасық ұсақталған сарымсақ, 1 үстел. ұнтақталған даршын қасық, 1 үстел. ұнтақталған бұрыш қасық, 1 үстел. қасық балдыркөк тұқымы, 1 шай қасық. жаңа ұнтақталған қара бұрыш қасық.
Сипаттамасы Етке арналған мүкжидек соусы (тағамдар: Американдық (АҚШ)) Мүкжидек, пиязды кастрюльге салыңыз да, 0,5 литр су құйыңыз. Қайнағанға дейін жеткізіңіз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, мүкжидек жұмсақ болғанша 10 минут қайнатыңыз. Алынған пюрені араластырғышқа араластырыңыз немесе електен өткізіңіз. Содан кейін кастрюльге қант, сірке суы, тұз, сарымсақ, даршын, балдыркөк, хош иісті бұрыш және қара бұрыш қосып араластырыңыз. Қайнағанға дейін жеткізіңіз. Ашық кастрюльде 15-30 минут қайнатыңыз, қоспасы кетчуп консистенциясы болғанша. Күйіп қалмас үшін кейде араластырыңыз. Оттан алыңыз, көбікті алыңыз. Қоспаны ыстық банкаларға салып, үстіне шамамен 1 см бос орын қалдырыңыз. Қақпақтармен жабыңыз, қайнаған су ваннасында 5 минут зарарсыздандырыңыз. Тығындау. Ойын немесе басқа етпен бірге қызмет етіңіз.