Пелло (Күріш пен ананас қосылған шошқа еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Майы аз шошқа еті 150, сары май немесе маргарин 10, пияз 50, күріш 60, ананас 50, ананас шырыны 10, қант 10, қалампыр 1 дана., даршын 0,2, ұнтақталған кориандр 1, кардамон 0,5, тұз.
Сипаттамасы Кесектерге кесілген ет майға қуырылады, кориандр, қалампыр, майдалап туралған пияз қосылады және араластыруды тоқтатпай 10-12 минут қуырылады. Содан кейін 1/3 кесе су құйып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Пісірілген күріш ананас кесектерімен араластырылады. Тұздық қосылған ет пісірме табаққа жайылады, үстіне ананас қосылған күріш салынады, даршын мен кардамон себіліп, сумен себіледі. Қалған ананас кесектерін ананас шырынын, қантпен араластырады және баяу отта аздап қызартады. Күріштің беті осы қоспамен жабылған. Пішінді жауып, пешке 10 минутқа қояды.