"Оңтүстік" майсыз борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 150 г, сәбіз - 40 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 40 г, қызанақ - 180 г, жаңа қырыққабат - 50 г, картоп - 50 г, өсімдік майы - 30 г, су - 500-600 г, болгар бұрышы - 30 г, сарымсақ - 3 г, қара бұрыш, лавр жапырағы, тұз, жасыл ақжелкен. Пиязды, қызылшаны, сәбізді, ақжелкенді, болгар бұрышын жолақтарға кесіңіз, кастрюльге салыңыз, ет тартқыштан өткен қызанақ, өсімдік майы, тұз құйыңыз, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын қосып, қақпақпен баяу отта қайнатыңыз. . Барлық шырын буланып, қызыл май қалған кезде суға құйыңыз, 10-15 минут қайнатыңыз және жаңа туралған қырыққабатты салыңыз. Картопты бөлек кастрюльде тұтастай пісіріңіз, содан кейін текшелерге кесіңіз және қырыққабат пісірілген кезде борщқа салыңыз. Шикі картопты борщқа салуға болмайды, өйткені ол қызанақ қышқылынан жақсы қайнамайды және қатты күйінде қалады. Дайын борщты ұсақталған сарымсақпен, майдалап туралған жасыл бұрыш түйіршіктерімен, ақжелкенмен дәмдеңіз және 20-30 минут қайнатыңыз. Екінші күні борщ әдетте дәмді болады. Оны салқын түрде берген дұрыс.