Желкек соусындағы Вена стиліндегі сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг сиыр еті (целлюлоза), 1 шөп шөп, 1 пияз, 1 лавр жапырағы, 1 қалампыр, 1 түйір сарымсақ, 2 дана тазартылған қант, май немесе маргарин, ұн, желкек, тұз, кілегей.
Сипаттамасы Етті ыстық сумен құйыңыз, көк, лавр жапырағы, пияз, қалампыр, сарымсақ, қант және тұз қосыңыз. Отқа қойыңыз, қайнатыңыз, отты азайтыңыз, көбікті бірнеше рет алыңыз. Ет жартылай дайын болған кезде, пиязды екіге бөліп, кесілген бөлігін ыстық табаға салыңыз да, қызартыңыз, содан кейін сорпаға салыңыз (ол қараңғы және берік болады). Желкек тұздығын дайындаңыз: сары майды ерітіңіз, үстіне ұнды қызартыңыз, ет сорпасы мен кілегей қосыңыз (міндетті емес), желкекпен араластырыңыз. Дайын етті бөліктерге бөліп, қайнатылған картоп пен желкек тұздығымен бірге беріңіз. Алдымен сорпаны беру керек.