Бекон
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы - беконмен қоректенетін жас шошқаларды өңдеуден алынған майсыз шошқа етінің жарты ұшасынан жасалған ет өнімі. Тұздалған және ысталған беконды ажыратады. Тұздалған бекон - жеңіл тұздалған шошқа еті, ол негізінен төс еті, омыртқа, ветчина үшін жартылай фабрикат ретінде қызмет етеді. Ысталған бекон - бұлшықет тінінің екі-үш қабаты бар, ысталған, тұздалған және сүйектен тазартылған шошқа еті. Ысталған бекон, төс еті сияқты, салқын тағамдарға, сорпаларға (мысалы, бұршақ, борщ) және негізгі тағамдарға (ходжеподж, бекон қосылған бұқтырылған қырыққабат және т.б.) қолданылады.