Картоптан жасалған кәуап - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 3 ұсақталған сортты картоп, 5х5 см шошқа етінің 3 жұқа тілімі (бекон немесе ысталған төс еті), 1 қызанақ (пияз немесе дәміне қарай басқа шырынды көкөніс), қаймақ, шөптер, май, паприка, тұз, қызыл бұрыш. Дайындау уақыты 35 мин. Шошқа етін шайқаңыз, өсімдік майына паприка қосып қуырыңыз, тұз қосыңыз. Егер ысталған дайын төс еті болса, оны дәмдеуіштермен сүртіңіз, сіз жай ғана шошқа майының немесе тауық етінің бөліктерін ала аласыз. Картопты дөңгелек етіп турап, ет, қызанақ немесе қуырылған пиязбен кезектестіріп, шашлыкқа салыңыз - картоптың жартысы шашлыктың басында және соңында эстетикалық жағымды болып көрінуі үшін. Шашлыктарды қолайлы мөлшердегі төртбұрышты фольгаға, тұз бен бұрышқа салыңыз, фольгаға 1/3 шай қасық салыңыз. сары май, шашлыктарды шөптермен себіңіз де, қаймақпен аздап майлаңыз. Фольганы шашлыктың айналасына мықтап орап, ұштарында тығыздап, бұраңыз. Тұмшапештегі сөреде 200-250oC температурада 25-35 минут қуырыңыз. Үстелге фольгада қызмет етіңіз.