Баязеттік күфта (Тефтели)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Етті қалыңдығы 1-1,5 см қабаттарға бөліп, әлсіз консистенциялы біртекті масса алынғанша ұрады. Содан кейін жұмыртқа (Немесе коньяк), қайнатылған пияз, дәмдеуіштер, тұз, сүт енгізіліп, масса ұн қосылған сыпырғышпен шайқалады. Осыдан кейін, өлшеуіш қасықпен ет кесектерін алып, оларды тұзды қайнаған суға батырыңыз. Дайын кюфта саңылаулы қасықпен шығарылады. Қызмет көрсету кезінде еріген сары майды құйып, шөптерге себіңіз Сиыр еті 300, сүт 50, ұн 5, жұмыртқа 1/4 дана. немесе коньяк 5, шөптер 3, пияз 20, еріген сары май 10, тұз.