Стомна-қой етінен жасалған кәуап (болгар асханасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл түпнұсқа көгілдір түсті дайындау үшін кішкене сазды кув-шинаны (болгар тілінде "Стомна") немесе тар мойыны бар кастрюльді алу керек. Ба-ранинаның етін артқы аяғынан кішкене бөліктерге кесіңіз, ірі туралған жасыл пиязды, жалбызды, туралған ақжелкенді, тимьянның бірнеше бұтағын, ыстық бұрыш түйіршіктерін, қара және қызыл ұнтақталған бұрыш, тұз, ұн және сары май. Барлық өнімдерді жақсылап араластырыңыз, құмыраға немесе кастрюльге салыңыз, су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және қамырмен жабыңыз. Осылайша дайындалған кәуапты пеште 2 сағат бойы пісіруге немесе 2 сағат ыстық көмірге көмуге болады. Қой еті - 500 г, жасыл пияз - 300 г, ащы бұрыш бұрышы - 3 дана, ұн - 20 г, кілегей массасы - 70 г, су - 125 г, жалбыз, ақжелкен, тимьян, қызыл және қара бұрыш сүт, қамыр үшін: ұн - 30 г, жұмыртқа - 1/8 дана.