Козон дулма Ташкент тілінде
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қой немесе сиыр еті (иық, төс еті, -төс еті) қабықшалар мен сіңірлерден тазартылады, шошқа майы-ірімшік-цом (сиыр немесе қой еті) және шикі пиязбен бірге ет тартқышта ұсақталады. Шикі жұмыртқа, тұз, зира, дәмдеуіштер қосылады. Жақсылап илеңіз және бір порцияға 6 данадан шарлар жасаңыз, оларды ағаштан жасалған шашлыкқа байлап, 8 - 10 минут ішінде терең қуырылған (майдың көп мөлшерінде) қуырыңыз. Гарнир - жаңа піскен қызанақ, қияр, маринадталған пияз. Фритюрдің түтіндеуін, күйіп қалуын болдырмау үшін оны 30% сиыр немесе шошқа майынан, 30% аспаздық майдан және 40% өсімдік майынан жасайды.