Буға пісірілген кәуап (өзбек тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жас қозыны (ветчина, төс еті) тілімдерге бөліп, қабырғаларын ұсақтап турап, барлығын эмаль ыдыста майдалап туралған пияз, сірке суы, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұзбен араластырып, 6 - 12 сағатқа қалдырыңыз. (және тағы бір күн) суық жерде. Содан кейін бұл ыдыстарды судың деңгейі эмальданған ыдыстың шетіне екі саусақпен жетпейтіндей етіп ыстық сумен толтырылған қазандыққа салыңыз. Қазандықты мықтап жауып, орташа отта 2-3 сағатқа қойыңыз. Бұл жағдайда кәуап дайын болғанға дейін судың қайнап кетпеуін қадағалау керек. Қой еті - 250 г, пияз - 100 г, жүзім шырыны - 25 г, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.