Қазандағы кәуап (өзбек тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қойды кішкене бөліктерге, тұзға кесіңіз. Пиязды сақиналарға турап, майдалап туралған аскөк немесе кинза араластырыңыз. Қазанға ет пен пияз-аскөк қоспасын қабаттарға салыңыз, сонда бүкіл бетбелгі қазанның ортасынан төмен емес орналастырылады немесе оның жоғарғы жағына екі саусақпен жетпейді. Үстіңгі қабаттың алдыңғы қабатына ұзындығы бойынша екіге бөлінген қызыл бұрыш түйіршіктерін салыңыз немесе қызыл бұрыш себіңіз. Қазанды мықтап жауып, өте баяу отта шамамен 3 сағатқа қойыңыз. Маринадталған пиязбен бірге қызмет етіңіз. Қой еті - 1000 г, пияз - 3 дана, ук-роп немесе кинза - 100 г, капсикум қызыл бұрыш - 1 дана. немесе ұнтақталған қызыл бұрыш - 10 г, тұз.