Теріден жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг шошқа қабығы, 10 бұршақ қара бұрыш, 2 лавр жапырағы, 1 бас сарымсақ, тұз - дәміне қарай. Шошқа етінің қабығын шайыңыз, 2-2,5 литр суық су құйыңыз, қақпағын жаппай, қайнатыңыз. Қайнаған кезде көбікті, тұзды алып тастаңыз, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын тастаңыз, отты азайтыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Сорпа осы уақытқа дейін жартылай қайнайды. Шошқа етінің қабығын кастрюльден алыңыз, сәл салқындатыңыз және сарымсақпен бірге ет тартқышы арқылы бұраңыз. Массаны терең табақтарға немесе желе пішіндеріне салыңыз да, терілері қайнатылған сорпаны құйыңыз. Алдымен бөлме температурасына дейін салқындатыңыз, содан кейін тоңазытқышқа салыңыз. Үстелге қызмет еткенде қыша мен желкек туралы ұмытпаңыз.