Қуырылған аяқтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа еті, бұрыш бұршағы, лавр жапырағы, нанға арналған ұн, май, тұз, ұнтақталған қара бұрыш. Шошқа етінің аяқтарын жақсылап жуып, 3-4 сағат бойы суық суға салып қоямыз. Тұщы сумен толтырып, отқа қоямыз. Қайнайды, - көбікті алып тастаңыз, бұрыш бұршағы мен лавр жапырағын салыңыз. Біз желе тәрізді ұзақ уақыт пісіреміз. Аяқтардың құлап кетуіне және пішінін жоғалтуына жол бермеу үшін оларды дәкеге орап, байлап қоюға болады. Сорпа аздап қайнатылған кезде - тұз қосыңыз. Аяқтар дәнекерленген кезде (шанышқымен оңай тесіледі). Отты сөндіріп, суығанша күтеміз. Содан кейін, аяғы құлап кетпес үшін абайлап, одан барлық тұқымдарды алып тастаймыз, бұрыш, ұнға пісіреміз және сары майға қызарғанша қуырамыз. Етті көлденеңінен тураймыз, үстелге желкек немесе қыша жағамыз.