Қант шәрбатын дайындау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиропты дайындауға арналған қант оған кездейсоқ түсіп қалған бөгде қоспаларды кетіру үшін електен өткізіледі. Қант шәрбаты жемістердің түріне, олардың ұлпаларының құрылымына және джемді дайындау әдісіне байланысты әр түрлі беріктікте дайындалады. Осы шарттарға қарамастан, сироп дайын өнімдегі қант мөлшері кем дегенде 68-7O% болатындай күшті болуы керек. Сиропты джем дайындауға арналған ыдыста қайнатады. Бассейнге қажетті мөлшерде су құйылады және қанттың өлшенген мөлшері құйылады. Қант таза емес болып шыққан жағдайда, қант шәрбатын тазарту үшін оған құрғақ тағамдық альбумин (100 г қантқа 4 г) немесе бұрын шайқалған 2-5 жаңа жұмыртқаның белки қосылады. Сироп қайнай бастағанда, ақуыз ұйып, көбік түрінде бетіне қалқып шығады да, сироптағы қоспаларды өзімен бірге алып кетеді. Көбік саңылаулы қасықпен жойылады. Мөлдір сироп дәкенің бірнеше қабаты арқылы сүзіледі.