Құлмақ балмұздақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (кубалық тағамдар) Балмұздақ аздап жұмсартылады, үстіне ликер құйылады (әр порцияға 1 ас қасық) және тоңазытқышқа қойылады. Қызмет көрсету кезінде әр порцияға дәміне қарай ликер-сироп қосылады. Шәрбат дайындау. Қант таяз кастрюльге аздап су құйылады, қайнағанша қыздырылады және карамель алынғанша араластыра отырып қайнатылады. Судың қалған бөлігін қосқаннан кейін қайнату баяу отта жүргізіледі. Карамель толығымен еріген кезде кастрюльге ликер мен еріген сары май құйылады. Мұндай сиропты басқа десертті тағамдарға тұздық ретінде пайдалануға болады. Сироп үшін: 80-100 г қант, 80 г ликер, 40 г сары май, қажетінше су.