Ірімшіктегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық 1 дана., жұмыртқа 2 дана., үгітілген ірімшік 1 кесе. сүт 1/2 кесе, крахмал 1 шай қасық. сары май 4 ас қасық. л., дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тауықтың дайындалған ұшасын кесектерге бөліп, тұздап, терең табаға салып, аздап су құйып, қақпағын жауып, су қайнағанша, тауық жұмсақ болғанша баяу отта қояды. Ірімшікті үккіштен өткізіп, шикі жұмыртқа, сүт және крахмалмен қосып, тұз, бұрыш қосып жақсылап шайқайды. Бөлек, сары май табада қыздырылады. Тауық етінің бөліктері ірімшік қоспасына бірнеше рет батырылады, нан үгінділеріне оралады және қызарғанша қыздырылған сары май қосылған табада қуырылады. Гарнир ретінде күрішті жаңғақтармен бірге беруге болады. Оны дайындау үшін сары май ерітіліп, оған қабығы аршылған туралған жаңғақтар қуырылады, қайнатылған күріш, тұз және бұрышпен араластырылады. Қызмет көрсеткенге дейін баяу отта ұстаңыз. Гарнир үшін: пісірілген күріш 3 кесе, туралған жаңғақ 1/2 кесе, сары май 150 г, тұз, бұрыш дәміне қарай.