Поэл (тағамдар: испан)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұзау сүйектері мен балық қалдықтары (бас, сүйек, тері) тұзды сумен құйылады, шөптер қосылады және баяу отта қайнатылады. Қуыруға арналған табаға өсімдік майы құйылады, майдалап туралған шпигтің жартысы салынады және ерітіледі. Тауық етін ұсақтап турап, тұзбен сүртіп, өсімдік майы мен жануар майының қоспасында қуырады, сосын аздап су құйып, дайын болғанша бұқтырады. Сол сияқты етті кішкене текшелермен қуырады, аздап су, тұз, бұрыш қосып, дайын болғанға дейін бұқтырады. Қалған шпиг табада ерітіліп, үстіне сақиналарға кесілген пияз бен капсикум қуырылады. Күрішті жуады, кептіреді, пияз мен бұрышпен араластырады және өте баяу отта 5 минут қайнатады. Сүзілген сорпаның жартысын қосып, тұз бен бұрыш қосыңыз. Күріш ісінген кезде сорпаның қалған бөлігін, қабығынан тазартылған және тілімдерге кесілген қызанақты, лимон шырынын себілген және өсімдік майына қайнатылған балық кесектерін, дайын ет пен тауықты қосыңыз. 10 минуттан кейін жасыл бұршақ, шафран, майдалап туралған көк қосып, кастрюльді пешке 5 минутқа қойыңыз.