Баклажаннан жасалған яхния (Бұқтырылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Қой еті 150, баклажан 50, өсімдік майы 15, қызанақ 60, ақжелкен 5, су 25, тұз.
Сипаттамасы Кесектерге кесілген қой етін тұздайды және аздап суға қайнатады. Ет жұмсақ болған кезде оны шығарып, қуырады. Баклажандар тілімдерге кесіледі, тұздалады және 15 минутқа қалдырылады, содан кейін қолмен сығылады, қуырылады, ет үстіне қойылады және үстіне туралған қызанақ қабатымен жабылады. Майдалап туралған ақжелкенге себіңіз, үстіне су құйыңыз және су буланғанша және тек май қалғанша баяу отта пісіріңіз. Қой еті 150, баклажан 50, өсімдік майы 15, қызанақ 60, ақжелкен 5, су 25, тұз.