Қуырылған "Варадо де франчо" (Коста-Рика)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 350, пияз 25, лимон 1/4 дана., сарымсақ 3, қызанақ 80, жасыл пияз 5, ақжелкен 5, маринадталған бұрыш 10, май немесе маргарин 30, ұнтақталған қара бұрыш, ұн 5, тұз.
Сипаттамасы Тауықты сегіз бөлікке бөліп, 2 сағат бойы маринадтайды, лимон шырынын, өте ұсақ туралған пиязды, ұнтақталған бұрышты және тұзбен езілген сарымсақ қоспасымен майлайды. Содан кейін ет қайнаған майға қызарғанша қуырылады. Қызанақтан теріні алып тастағаннан кейін, оларды текшелерге кесіңіз. Жасыл пияз мен ақжелкенді ұсақтап турап, қызанақпен бірге тауық еті бар кастрюльге құйып, баяу отта жұмсақ болғанша бұқтырады. Май, туралған маринадталған бұрыш, сорпа қосылады, қайнатылады және ұнмен дәмделеді. Пісірілген күріш пен жасыл салат бөлек беріледі.