Имберлех (тағамдар: еврей)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Имберлех - апельсин қабығымен қантқа қайнатылған сәбіз. Сәбізді тазалаңыз, жақсылап шайыңыз, майдалап тураңыз. Үгітілген сәбізді түйіршіктелген қантпен араластырыңыз, апельсин немесе лимон қабығын қосыңыз. Сәбіз барлық сұйықтықты сіңіргенше жабық қақпақ астында баяу отта пісіріңіз. Туралған кептірілген жаңғақтар мен зімбірді қосыңыз. Алынған сәбіз массасын сумен суланған тақтаға салыңыз, қасықпен немесе сумен суланған илектеу түйреуішпен тегістеңіз және 10-12 сағатқа қалдырыңыз. Осыдан кейін, мұздатылған сәбізді бөлек төртбұрыштап турап, оларды екінші жағына бұраңыз. 2-3 күн кептіруге қалдырыңыз, мезгіл-мезгіл бұраңыз. Имберлехтер құрғаған кезде олар тұтынуға дайын болады.