Шима
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай ұны 150, су 120, сиыр еті 80, пияз 80, сарымсақ 10, мақта майы 20, сірке суы (3%) 10, томат пюресі 20, жұмыртқа 1/2 дана., тұз. Тексеруден кейін орташа тұтқырлықтағы ашытқысыз қамырды нандарға (әрқайсысы 1,5-2 кг) бөліп, өсімдік майымен майлап, 5-10 минут бойы тексеруге қалдырады, содан кейін әрбір бөлке жылдам қозғалыстармен тартылады және бұралады, бұл әрекетті қайталайды. жіңішке жіптерді алу. Кеспені турап, тұзды суға қайнатып, жуады. Етті ұсақтап турап, пиязбен қуырады, томат пюресін қосып, тағы 10-15 минут қуырады. Содан кейін ет қосылған ыдысқа су, сірке суын құйып, дайын болғанға дейін қайнатады. Қызмет көрсету кезінде кеспе қыздырылады, ет пен тұздықтың үстіне құйылады, майдалап туралған жұмыртқа мен туралған сарымсақ себіледі.