Қызыл тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл тұздық сорпасы қоңыр 1 л, бидай ұны 50 г, май 50 г, томат пастасы 90 г, пияз 30 г, сәбіз 30 г, ақжелкен 20 г, қант құмы, бұрыш және дәміне қарай тұз. Қызыл тұздықты дайындау үшін пеште қуырылған сүйектерден қоңыр сорпаны қайнатады (жоғарыдан қараңыз) және сүзгіден өткізеді. Кәстрөлде майды ерітіңіз, томат пастасын қосыңыз, қуырыңыз, біртіндеп ұн қосыңыз. Барлығы қайнатылған кезде, ыстық сорпа бөліктерге енгізіліп, кесектер пайда болмас үшін ақырын араластырылады. Сұйық қаймақ күйіне келтіріңіз, қуырылған пюре сәбіз, пияз, ақжелкен, қант, бұрыш және тұз қосыңыз.