Гетмандық борщ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 фунт етті (қабырға бөлігі немесе төс сүйегі) салқын сумен жауып, 2 пияз, бірнеше бұрыш бұршағын, 2 лавр жапырағын қосып, қатты және тез қайнату үшін отқа қойыңыз.
Сипаттамасы Сүзгеннен кейін етті шайыңыз және бөліктерге бөліңіз. Қазанға немесе қыш ыдысқа ұсақталған тамырларды, 4-5 ұсақ қызылшаны, етті салып, үстіне юшка (сорпа) құйып, пісіруге қоямыз. Кесілген қызылша қайнатылғаннан кейін, қажетті мөлшерде кесектерге кесілген қырыққабатты, тұзды салыңыз. Қырыққабат пісірілген кезде, юшка мен бірнеше картоп қосылған бөлек қайнатылған бұршақты қосыңыз. Бірнеше жаңа піскен немесе консервіленген қызанақты маймен бұқтырыңыз, електен сүртіңіз және борщқа құйыңыз. Оны қайнатыңыз және қаймақпен дәмдеңіз.