Қайнаған судағы сегізаяқ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 бала сегізаяқ, қайнаған су, суық су, 1/2 кесе зәйтүн майы, 2 ас қасық. ас қасық лимон шырыны, 5 түйір бұрыш, ақжелкеннің 4 бұтағы, 3 тілім лимон, тимьянның 4 бұтағы, тұз.
Сипаттамасы (тағамдар: Американдық (АҚШ)) Сегізаяқтан ауызды, анусты және көзді қайшымен алып тастаңыз. Оны бөлшектеңіз, сөмке мен пленкаларды алыңыз. Сия қапшығын тесуге болмайды. Шатырларды тазалаңыз және олардың ұштарын кесіңіз. Ағынды сумен жақсылап шайыңыз. Құрғақ. Ағаш балғамен тақтаға қатты соғыңыз. Суық суға батырыңыз, қайнатыңыз, 2 минут қайнатыңыз: алыңыз, суық суға батырыңыз және - бұл процедураны бірнеше рет қайталаңыз. Зәйтүн майы мен лимон шырынын 1 сағат бойы маринадтаңыз. Бұрыш дәндерін, ақжелкенді, лимон кесектерін, тимьянды шәйнекке тұзды қайнаған суға қайнатып араластырыңыз. Сегізаяқты кастрюльге тастаңыз, оған дәмдеуіштер қоспасын құйыңыз және оны ең жоғары температурада 10 минут, содан кейін баяу отта 1 сағат қайнатыңыз. Сегізаяқты жолақты алабұға, мидия және устрица қосылған үстелге жылы ұсыныңыз.