Ірімшік торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 жұмыртқа, 700 г ірімшік, 300 г сары май, 1/2 шай қасық тұз, ұн, Жұмыртқаны тұзбен шайқаңыз, ұн қосыңыз, қатпаған қамыр илеңіз. Қамырды 6-8 тортқа бөлеміз. Торттарды жіңішке етіп жайыңыз. Торттардың саны пісіруге арналған ыдыстың диаметріне байланысты. Кең, аласа кастрюльде суды қайнатамыз. Торттардың әрқайсысы кезекпен 1-2 минут қайнаған суға батырылады, шығарылады, суық суға салқындатылады және кең тақтаға қойылады. Ірімшікті ұсақ үккіштен өткіземіз. Әрбір тортқа бұрын салқындатылған сары майды жағып, үстіне үгітілген ірімшікті саламыз. Торт жасаймыз. Үстіңгі қабатқа тек майды жағамыз, Тортты алдын ала қыздырылған пешке баяу отта 30-40 минутқа қоямыз. Үстелге ыстық күйінде қызмет етеміз.