Анар тұздығы қосылған сиыр етінің жон еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 10 порция үшін: 2 кг филе, 1 кг пияз, 3 ірі анар тұқымы, тұз, қара бұрыш, мускат жаңғағы, 5 ас қасық. жеміс қантының қасықтары, 1 бөтелке құрғақ қызыл шарап, 10 г сірке суы, лавр жапырағы, зире, 2 түйір сарымсақ, 100 г зәйтүн майы. Тұздық: Туралған пиязды май мен қант қосылған кастрюльге аздап қуырыңыз, шарап, 2 анар шырынын, қалған ингредиенттерді қосыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз және сұйықтық қоюланғанша баяу отта пісіріңіз. Филеге тұз бен бұрыш себіңіз, оны зәйтүн майына аздап қуырыңыз, пешке салыңыз (180 градус) және дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Кішкене бөліктерге кесіңіз. Табаққа пияз сақиналарын, олардың үстіне ет салып, үстіне тұздық құйып, анар тұқымымен безендіріңіз.